> TIzzANO <

Livet å Bandyn

Drömmar

december 31st, 2009 by tizzano

vad jag kommer ihåg:

Jag var en liten flicka, mamma och pappa försökte bygga hus. Dem släpade några stockar och lade dem över varandra, dem sattde sig på stockarna, men stockarna rullade undan.  Vi var hungriga men hade inget att äta, jag fann något som såg ut som sallad och och pappa sa bra. (jag kommer ihåg att jag tänkte i drömmen att, fonns det sallad så måste det finnas potatis också), så jag letade efter potatis. Jag vänder mig plötsligt om och är äldre, men mamma och pappa har samma unga utseénde och jag är inte längre den lilla flickan, utan min lilla syster är. Det är inte min familj längre. Jag frågar dem vad dem gör, de svarar ärligt och säger att dem försöker bygga ett hus, då dem inte har någonstanns att bo. Jag pekar på ett rött hus med svart tak som synes längre bort bland träden, och uppe på en kulle. – Varför hyr ni inte det huset? (säger jag till familjen) – jag hyr själv ett hus från en snäll familj. Jag tar dem till huset, öppnar dörren och visar dem runt. Innan för ytterdörren så är det plats för att hänga av sig ytterkläderna, en halvtrappa ned finns köket ett litet kök men spisen till höger och ett litet större halvöppet skafferi till vänster (jag kommer ihåg att jag säger i drömmen att jag gillar skafferiet, jag kommer även ihåg hur det ser ut). Brevid köket till höher finns det även en dörr som går ned till källaren, den visar jag aldrig. Vi går upp mot ytterdörren igen och vidare upp för en halvtrappa där går vi igenom en hög men kort och smal korridor för att komma ut i en stor matsal som har högt i tak 3 stora ekbord på höger sida och samma antal på vänster sida. Till höger ligger det rum som kommer att bli föräldrarnas sovrum. Jag visar dem till vänster där man går igenom som en port in till ett annat rumrummet är som en halvcirkel och fönstrena är stora, nu ligger det plötsligt snö utanför. i rummet finns det även som en liten platå med 3-4 trappsteg upp ett litet staket runt, där står en stor och hög säng. Jag säger till min lillasyster att det här rummet är för en prinsessa som henne. Brevid sängen till vänster finns en dörr som går ut till den höga och korta korridoren. Mamman ropar på mig i köket, jag går dit och hittar alla papprena påskrivna, dem vill hyra huset. Jag följer mamman in till ”prinsses rummet” igen, vi går ned för dem 3-4 trappstegen och hon ställer sig i den portliknade öppningen mellan ”prinsses rummet” och matsalen. Mamman tar tag i sidorna på porten och drar, en brun skillje vägg kommer ut från sidorna av porten och hon säger att matsalen skulle passa som kontor. dock så fastnar den bruna läderaktiga skilljeväggen och mamman lickas inte heller att få upp den, så hon kryper igenom och försviner paratandes bort till sin sambo. Jag försöker pilla upp spärrarna som gör att den bruna skilljeväggen fäster i varandra.  skilljeväggen börjar att skaka och låta, den slänger in mig i matsalen och börjar sakta att stänga, på något vis sätter jag mig upp och höjer handen mot den och säger högt och tydligt herrens bön (

Fader Vår, som är i himmelen!
Helgat varde ditt namn;
tillkomme ditt rike; ske din vilja,
såsom i himmelen så ock på jorden;
vårt dagliga bröd, giv oss idag;
och förlåt oss våra skulder,
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro,
och inled oss icke i frestelse,
utan fräls oss ifrån ondo.
Ty riket är ditt och makten och härligheten i evighet.
Amen).

Skilljeväggen flyger upp och försvinner, jag springer in och kramar om min skrämda lillasyter och frågar henne om hon hade hört vad jag sa för att dörren skulle försvinna. Hon nickade på huvudet.

 

Det som är så obehagligt är att jag kommer ihåg drömmen så väl och att jag inte är troende, men jag kommer så starkt ihåg att jag sa dessa or som finns med i herrens bön och jag sa dem i den rätta földen med.

Jag undrar vad denna drömmen vill säga mig.

 

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.