> TIzzANO <

Livet å Bandyn

Till Lunch idag.

februari 17th, 2009 by tizzano

                                           224.jpg

Till Lunch idag blev det Fläskkotletter i champinjonsås. Och här är receptet för er som är sugna.

Ingredienser för ca 4 pers

4 St karrékotletter med ben, 1 klyfta vitlök, 50 g vetemjöl, 1 tsk bordssalt, 1 tsk peppar, 25 g smör, 250 g champinjoner, 1 stk citron, 2 1/2 dl vispgrädde 38%, 1 dl medeltorr sherry, färsk Legro persilja

Tillagning:
-Gnid in kotletterna med vitlök och vänd dem i mjöl kryddat med salt och peppar. Stek dem möra i en panna med smör och lägg dem på ett fat. Håll dem varma.

-Rensa champinjonerna, skär dem i skivor och fräs dem i pannan. Smaka av med salt och peppar samt citronsaft. Tillsätt vispgrädde och finhackad persilja och koka såsen slät under omrörning. Smaka ev. av med lite sherry.

-Häll såsen runt kotletterna och dekorera med hackad persilja.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.